U-Trackse triatleten

Zondagmorgen 4 juli liep bij de Tjoppers om half 8 de wekker af. De ‘Tjoppers’, vraag je je misschien af…. Wie zijn dat? Dat zijn drie U-Track leden die even gluurden bij buren. Bij de Hellas buren wel te verstaan. Zij organiseerde zondag voor de 6e keer  De Rijwielpaleis Bilthoven Triatlon.

Bij de RBT kun je deelnemen aan wedstrijden over de Achtste triatlon (500 m zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen) en de Olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen).

Je kunt de achtste triatlon alleen doen of met een trio. De Tjoppers kozen voor een trio en keken waar talenten lagen.

Het zwemmen vond plaats in de Veilinghaven en het Merwedekanaal. Om 9.40 lag Tjoppers 1 met roze badmuts samen met 16 oranje badmutsen in het warme water. Na nog geen 10 minuten zwemmen, gaf zij de chip door aan de fietser die over een autoluw parcours richting Papendorp en langs het Amsterdam-Rijnkanaal snelheden van 42 km per uur haalde. Daarna was het de beurt aan Tjopper 3. zij stond bij parc ferme 2 te wachten in de brandende zon, maar kon toch in iets meer dan 12 km per uur de chip bij de finish inleveren.

Er waren zondagochtend meer U-Track leden bij de RBT Triatlon. Kitty en Ybele deden mee aan de achtste triatlon. Kitty was eind mei begonnen aan een 5 weken durende clinic waarbij ze 4 dagen in de week aan het lopen, fietsen en zwemmen was. Na 5 weken trainen met 18 enthousiaste groepsgenoten begon zij 10 minuten eerder aan de 500 meter zwemmen. Aangemoedigd door de Tjoppers en vrienden die langs het parcours stonden. Na 42 minuten fietsen, begon zij aan het laatste onderdeel. Net als tijdens de Vechtloop ook een 5 km in de brandende zon. Ver onder de tijd die zij in gedachten had, kwam Kitty in 1 uur 25 binnen.

Ybele bereikte de finish na ruim 1 uur en 22 minuten.

Onder het genot van een drankje en een heerlijk broodje hebben de triatleten gekeken naar de NK Masters Olympische afstanden (boven de 40) en de Olympische afstanden voor iedereen onder de 40.

Het NK triatlon voor Masters over de Olympische Afstand is zondag gewonnen door Frans van Heteren en Rahel Bellinga.

Voor alle details kun je kijken op :http://www.hellastriatlon.nl/wedstrijd/uitslagen.html

Geschreven door Leontien Ridder

Scroll naar boven