Pheidippidesloop Algemeen

Wat is de Pheidippidesloop?

De Pheidippidesloop is een estafettemarathon met 7 deelnemers met een totale afstand van een marathon. Dit is de afstand die Pheidippides ooit liep tijdens de slag van Marathon, van Marathon naar Athene.

De 44ste Pheidippidesloop vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2024. De eerste loper start om 12:00 uur.

Met een team van 7 lopers (minimaal 2 vrouwen) loop je om de beurt een afstand (4,1 of 6,8 km). Wisselpunt is steeds de atletiekbaan, waar je het wissellint aan de volgende loper van je team geeft.De start en finish zijn op de atletiekbaan.

Waarom meedoen?

Om je te meten aan teams met de beste lopers van andere hardloopverenigingen.

Maar ook samen hardlopen, elkaar aanmoedigen. De ideale manier voor bedrijven, instellingen en vriendengroepen om samen iets sportiefs én gezelligs te doen, en de onderlinge band te verstevigen. Sommige teams doen al jaren mee; de perfecte reünie.

Inschrijven

Inschrijven kost 56 euro en is mogelijk vanaf 1 mei 2024 tot 23 oktober. Na-inschrijving is niet mogelijk. De samenstelling van het team kan op de dag van de wedstrijd aangepast worden.

Startnummers en tijdwaarneming

De startnummers worden niet opgestuurd, maar kunnen vanaf 10:30 uur samen met het wissellint worden opgehaald in het paviljoen, op de atletiekbaan. Heb je nog speldjes? Neem die dan graag mee.

Van elke deelnemer wordt de tijd apart opgenomen en, na de loop, gepubliceerd op de website.

Kleedkamers, douche, toilet

Deze faciliteiten zijn gratis beschikbaar op de atletiekbaan.

Horeca

Het paviljoen is open, voor bijvoorbeeld koffie, warme chocolademelk, een bitterbal en/of een biertje.

Parcours

Hiernaast is de route van de lange ronde van 6,8 km te zien. Deze route wordt tegen de klok in gelopen. De lopers gaan eerst naar het Markiezenbos, het Jaagpad op, naar theehuis Rhijnauwen, langs de Weide tot Vermaeck, de Vossegatsedijk af en via de viaduct over de Kromme Rijn, waarna de atletiekbaan binnen handbereik is. 

De korte ronde van 4.1 km volgt voor een groot gedeelte de lange route. Alleen wordt er in het Markiezenbos bij de witte brug linksaf geslagen in plaats van rechtsaf. Hierdoor lopen de lopers via Amelisweerd over het Jaagpad rechtstreeks terug naar de atletiekbaan. 

Vrijwilligers

Wil jij ook iets bijdragen aan een gezellige en geslaagde Pheidippidesloop? Word vrijwilliger! We hebben je hard nodig. Meld je dan aan via het vrijwilligersformulier.

Bereikbaarheid

De atletiekbaan Maarschalkerweerd ligt vanuit de stad Utrecht gezien achter het stadion Galgenwaard. Het adres is Mytylweg 79, 3585 LK Utrecht.

Per fiets, of OV-fiets, vanaf de stations Utrecht Centraal (circa 15 minuten), Vaartsche Rijn of Lunetten (beide circa 10 minuten).

Per trein is Utrecht uitstekend bereikbaar en ook van het station naar de atletiekbaan zijn er goede verbindingen. De tram van Utrecht Centraal, via station Vaartsche Rijn naar het Science Park stopt op loopafstand van de atletiekbaan en ook diverse buslijnen komen hier langs. De dichtstbijzijnde haltes zijn Laan van Maarschalkerweerd en Stadion.

Voor de auto is er slechts beperkte parkeergelegenheid bij de atletiekbaan. Je kunt ook parkeren aan de Laan van Maarschalkerweerd of in de parkeervakken aan het begin van de Mytylweg. Op de Mytylweg geldt een parkeerverbod langs de kant van de weg. Er wordt actief gecontroleerd door de politie/parkeerbeheer. Parkeer dan ook op de aangegeven parkeerplaatsen.

Scroll naar boven