Commissies

Wat doet een U-Track commissie?

Een commissie richt zich op zaken die te maken hebben binnen een vereniging. Elke commissie is verantwoordelijk om taken op te pakken, waarbij trainers en vrijwilligers ontlast worden. Bij U-Track onderscheiden we vier soorten commissies:

  • Een baanwedstrijdcommissie (samen met AV Phoenix)
  • Een jeugdcommissie (alleen voor de jeugd)
  • Een technische commissie (voor iedereen)
  • Een sponsorcommissie (voor sponsoren)
  • Een Panhuyscommissie
Verder zijn er kleine partijen, die verantwoordelijk zijn voor grote evenementen, zoals: een Panboscrosscommissie, Trackmeetingscommissie, Indoorcommissie en PheidippidesLoopcommissie.
D2551D90-884E-45E7-88BE-4C571C9DB965

(Baan) Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC)

4DE0EB2B-F786-46A8-8FCC-F9AFEFF12BDE

De wedstrijdcommissie is verantwoordelijk de thuiswedstrijden, die gepland staan. Meestal zijn het 4 á 5 baanwedstrijden per jaar. Denk aan: clubkampioenschappen indoor, een pupillencompetitie, een juniorencompetitie en clubkampioenschappen buiten.

De wedstrijdcommissie bestaat uit 4 á 5 stafleden.

SoortNamen
WedstrijdsecretariaatIris Steverink (Phoenix) en (open vacature)
WedstrijdleiderSebastiaan Durand (U-Track)
ScheidsrechterTom Wevers (Phoenix) en (open vacature)
JurycoördinatorAlex Chan (U-Track)
AlgemeenBob Roëll (U-Track)
Het wedstrijdsecretariaat beheert de inschrijvingen en deelt informatie naar alle deelnemers. Ook zijn zij verantwoordelijk om geldige uitslagen digitaal in te voeren op atletiek.nu of uitslagen.atletiek.nl. De wedstrijdleider stelt het programma vast en regelt officials, zoals de scheidsrechter. De jurycoördinator is verantwoordelijk voor het regelen van voldoende juryleden tijdens een wedstrijd en deelt voldoende juryleden in per onderdeel. Ook is de jurycoördinator verantwoordelijk om juryleden actief te enthousiasmeren voor een jurycursus. Het wedstrijdcommissielid Algemeen helpt op de wedstrijddag zelf. 
4DE0EB2B-F786-46A8-8FCC-F9AFEFF12BDE

Jeugdcommissie (JC)

De jeugdcommissie is verantwoordelijk voor alle zaken buiten de trainingen omtrent de jeugd. Denk aan: activiteiten voor de jeugd, regelen nieuwe trainingskleding en bijdrage aan een positieve sfeer binnen de club. Een soort feestcommissie, maar dan zijn er soms ook serieuze zaken zoals: inschrijvingen voor wegwedstrijden. 

De jeugdcommissie streeft ernaar, dat elk kind bij U-Track zich thuis voelt, waarbij clubgevoel centraal staat. De vrijwilligers in deze commissie besteden max. 2 uur per maand. 

De 6 stafleden van jeugdcommissie bestaat uit:

 

FunctieNaam
Voorzitter(open vacature)
JeugdcoördinatorAlex Chan
SecretarisBob Roëll
AlgemeenCaroline Six
AlgemeenYvonne Eijsink
AlgemeenHelma Goedings

Technische Commissie (TC)

U-Track TC logo

De technische commissie (TC) richt zich op alle technische zaken om het beleid uit te voeren. Het bestuur of de jeugdcommissie stellen een beleid op en controleren of de TC het beleid uitvoert. Wanneer er problemen binnen een vereniging spelen, dan kan de TC een advies geven aan het bestuur of jeugdcommissie, zodat zij adequaat kunnen ingrijpen. De TC kan ook ingrijpen, in samenspraak met het bestuur of jeugdcommissie, wanneer er belangen een rol kunnen spelen. De technische commissie kan direct een overleg plannen of zelfs een paar maanden inactief zijn, als er weinig opmerking(en) zijn.

De staf van de technische commissie bestaat uit 6 leden: 

FunctieNaam
Voorzitter en belangen Jeugd AmaliaparkBart ter Huurne
Belangen LA groepNico Landman
Belangen Jeugd MaarschalkerweerdPatrick Schoo
Belangen U-Track Running TeamVacant
Belangen Jeugd AlgemeenAlex Chan
Belangen Sprint Algemeenopen vacature
Belangen HLG AlgemeenWillem Spee

De TC bestaat nu vooral uit trainers, maar op langere termijn zijn we op zoek naar leden of ouders, die in de TC zitting willen nemen. 

Sponsorcommissie

De sponsorcommissie richt zich op zaken, waarbij onze sponsoren gezien worden tijdens de clubactiviteiten: zoals trainingen, wedstrijden en nevenactiviteiten. Ook benaderen zij nieuwe sponsoren met wederzijdse samenwerking. Zodat beide partijen profiteren.

De stafleden van de sponsorcommissie zijn:

FunctieNaam
VoorzitterHans Blaauwroek
SecretarisMarleen Koel
AlgemeenJacqueline Verbeek

Kan jij vlot praten en mensen overtuigen over je club. Kom dan bij de sponsorcommissie. Neem contact op met verenigingsmanager@u-track.nl.

U-Track SC logo

Panhuyscommissie

FunctieNaam
AlgemeenRemco van Duuren
AlgemeenRenée Osse
AlgemeenWilco Machielse
AlgemeenWillem Spee
Scroll naar boven