NK Junioren A/B Baan in Zwolle

Dit jaar was het onderdeel 3000 meter zeer sterk bezet (zoals het natuurlijk hoort) bij een NK. Aan de PR-’s van de ingeschreven atletes te zien wist ik dat de strijd om de medailles nog te hoog gegrepen was dus was mijn doel om zo lang als mogelijk met de snelsten mee te gaan en vervolgens met een aantal min of meer gelijkwaardige atletes naar een PR te lopen.

Begin dit jaar stond mijn PR op 10.41 en inmiddels was mijn PR verbeterd tot 10.30. Na de start bleken de eerste 3 ronden erg snel te gaan namelijk in mijn 1500 meter tempo. Na 3 van de 7,5 ronden moest ik de kopgroep dan ook laten gaan en liep ik samen met Lisa te Molder van het Running Team Achterhoek en met Marije Peters van het Seven Hills Running Team de laatste 4 ronden in een strak tempo door. Onze PR,’s liggen dicht bij elkaar. Mede door de samenwerking behaalden we alle 3 een mooi nieuw PR! Ik eindigde in 10.23.26 wat weer een vooruitgang op deze afstand van 7 seconden betekende waarmee mijn NK als geslaagd kan worden beschouwd. Dit betekende uiteindelijk een 9de plaats van de 17 ingeschreven waarmee mijn doel voor dit NK ruimschoots is behaald. Mijn doel voor dit jaar op de 3000 ligt op 10.20 dus daar zit ik nu nog 3 seconden van vandaan. Op 11 juli hoop ik dat doel tijden de Open Eindhovense, onderdeel van het SPAR-baancircuit te behalen.

Geschreven door Jeanine Klashorst

Scroll naar boven