U-Track Clubkampioenschappen bij de Panboscross

U-Track cross clubkampioenschappen bij Panboscross

Zondag 4 februari 2018 werd tijdens de Panboscross ook de 2e editie van de crossclubkampioenschappen van U-Track gehouden. Een leuk woord voor galgje. Het parcours was modderig en klaar voor een typische cross. Het weer was vrij zonnig en de temperatuur lag rond de vriespunt.

Een uur voor de start stroomden de eerste fanatiekelingen binnen. Voor de start mochten de kinderen zich opwarmen met een “atletiekdansje”. De trainer vroeg aan de kinderen welk lied er afgespeeld mocht worden. Een kind antwoordde daarop enthousiast: “The Final Countdown”.
Op de maat van de muziek danste tientallen kinderen en volwassenen met plezier mee.

Niet veel later was iedereen opgewarmd en de kinderen mochten zich klaar maken voor de start. Met volle overtuiging vertrokken alle kinderen op weg naar de finish. Met modder, zweet en tranen op het gezicht kwamen de eersten binnen lopen.

Nadat alle kinderen binnen waren, mochten de volwassenen zich opmaken voor het 3 kilometer parcours. Nog enkele minuten voor de start. De spanning neemt dan bij sommige deelnemers toe. Het startschot gaat en dan verdwijnen tientallen lopers het bos in. Gewapend met een muts en handschoenen zwoegen de lopers over de modderpaden. Met vele bochten, heuvels, takken en zandweggetjes trotseerden alle hardlopers obstakels van de natuur. Na afloop konden iedereen een medaille ophalen en andere lopers toejuichen.

We vroegen aan één van de lopers wat het leukste onderdeel was. Hij antwoordde meteen: “Het parcours waren fantastisch! Zodra ik thuis ben, ga ik lekker mijn kleding wassen en nagenieten op de bank.” Met spetters modder op de achterkant van zijn t-shirt haalde hij zijn medaille op.

Bedankt voor het lezen en wij zien u graag weer bij de volgende Panboscross. Doe ook mee!    

Tekst: Alex Chan

Scroll naar boven