NK Masters 2019 Estafette

Mooie prestaties U-Track Masters op NK Indoor

De U-Track masters hebben zich flink doen gelden op de NK Masters Indoor het afgelopen weekend (1,2 en 3 februari) in Apeldoorn. Patrick opende de strijd en plaatste zich moeiteloos voor de finale op de 60 meter sprint. Daar kwam hij 5 honderdsten te kort voor een podiumplaats, maar vestigde wel een heel scherp clubrecord in de 50+ categorie van 8,08. Vervolgens kwam Juul in actie en hij rende met grote overmacht naar het goud in de 65+ categorie.

Daarna was de beurt aan Joris en Bart. In de categorie van de 45+-ers waren er maar 7 deelnemers en dus was de serie ook direct te finale. Direct volle bak dus! Bart sprintte in deze race naar een onverwachte 2e plaats en pakte daarmee de tweede medaille voor het team.

4×200 groepsfotoDe zaterdag was hiermee nog niet ten einde want het bijnummer 4×200 meter, waar ook senioren en junioren aan mee konden doen, stond nog op het programma. Hier was ook een van het talent bulkend gemixt team van U-Track van de partij met Jyoti, N’ketia, Rafael en Steves.

De masters werden in de serie door twee andere teams op grote achterstand gezet. Niet zo vreemd: de gezamenlijke leeftijd van die teams zou wel eens niet zo veel hoger kunnen liggen dan de jaren die Juul in z’n eentje inbrengt. Maar het master team zette haast ongemerkt een geweldige prestatie neer: een nationaal record voor clubteams voor 45+ mannen in een tijd van 1:46,61. En dat met een gemiddelde leeftijd van zo’n 53 jaar! Het gemixte U-Track team had een paar matige wissels en klokte daardoor met 1:40,06 niet de tijd waar ze toe in staat zijn.

De zondag was de dag van de 200 meter voor Bart en Joris. De series kwamen ze beide gemakkelijk door. Maar in de finale zou het spannend worden. Bart had de snelste inschrijftijd en was daarmee de favoriet. Maar zijn grootste concurrent had twee dagen ervoor een dijk van een 400 meter gelopen en ook scherpe tijden staan op de 200 meter. In een nek aan nek race trok Bart in de laatste meters aan het kortste eind en pakte daarmee voor de tweede keer zilver. Joris finishte als vierde, maar omdat de nummer drie gediskwalificeerd werd, behaalde ook hij als klap op de vuurpijl een podiumplaats!

Het was een heerlijk sportweekend met een fantastische oogst: 1x goud, 2x zilver, 1x brons, een mooi clubrecord op de 60 meter en ook nog eens een nationaal clubrecord op de 4×200 meter!

De U-Track Masters zijn onder leiding van Juul in korte tijd uitgegroeid tot een sterke ploeg dus dat beloofd nog wat voor de aankomende wedstrijden en competitie.

Scroll naar boven