450ste Panboscross: Jan Zellenrath editie

450 ste Panboscross met Jan Zellenrath editie

Jan Zellenrath

Zondag 7 april is de 450e Panboscross, die we opdragen aan Jan Zellenrath: vrijwilliger van het eerste uur die al sinds jaren het parcours uitzet én weer opruimt. Hiermee willen wij grote waardering uitspreken voor deze bijzondere, betrokken man, die ook buiten de Panboscross graag zijn handen uit de mouwen steekt voor de vereniging. Ook sponsoren wij met de opbrengst van deze Panboscross ROPARUN team 19. De Roparun is een 520 km lange non-stop hardloopestafette van Parijs naar Rotterdam. Sponsor met jouw deelname aan de Panboscross, Team 19 van het Diakonessenhuis en steun zo mensen met kanker.

Update: Jan is bij de ALV van de atletiekvereniging U-Track uitgeroepen tot Lid van Verdienste. De reden:

  • Want bij alles wat Jan doet is de omschrijving “Pietje Precies” wel van toepassing, en ik gebruik die omschrijving als eretitel! Een van de voorbeelden daarvan is dat Jan bij de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak van het Panhuys op enig moment met de stofzuiger naar de vliering klimt en tot in de verste, ook vrijwel onbereikbare hoekjes, het laatste stof verwijderd. Hoe vaak je ook roept: “Jan, zo is het wel schoon genoeg”, hij vindt altijd nog wel een plekje dat toch even moet worden aangepakt.
  • Jan is ook enorm handig en daar hebben we als HLG in al die jaren enorm veel plezier van gehad. Ons huisje vraagt regelmatig om onderhouden de laatste tijd is er ook aardig gerenoveerd en altijd is Jan erbij als lid van het klussenteam.
  • Maar ook buiten de eerste zondag van de maand heeft Jan zich altijd voor het hardlopen ingezet. Uiteraard als deelnemer (Jan was zijn jonge jaren geen onverdienstelijke lange afstandsloper met twee marathons en verscheidene halve marathons en 10 km lopen onder de vleugels), maar vooral ook als vrijwilliger bij onder andere de Singelloop, bij de Pheidipiddesloop en bij de baanwedstrijden van U-Track.
  • En tot slot wil ik ook benadrukken dat Jan voor ons ook gewoon een goede vriend is die ook oog heeft voor wat er buiten het hardlopen speelt en klaar staat voor de medemens. Ook daar geldt: op Jan kun je altijd rekenen!

Al met al genoeg redenen om Jan Lid van Verdienste van atletiekvereniging U-Track te maken.

Tekst: Rita Verduin/Alex Chan

Scroll naar boven