Geslaagde Sinterklaascross

Het was een gezellige drukte tijdens de Sinterklaascross op zondag 4 december 2022. Veel vaders en moeders, opa’s en oma’s hadden zichzelf en hun (klein)kinderen in een sportieve outfit gestoken en kwamen richting het Panbos.

Kort voor de warming-up, die vanwege de lage temperatuur zeer welkom was, arriveerde ook de Sint met twee van zijn Pieten op het parcours. Trainer Alex liep hen samen met de kinderen zingend tegemoet en nodigde de Pieten uit om zich mee op te warmen ter voorbereiding op de cross. Sinterklaas gaf kort daarna het startsein, waarna iedereen zich uit kon gaan leven op de mooie, winterse paden van het Panbos. Sommige deelnemers liepen één rondje, de meesten liepen 2 of 3 ronden en er waren zelfs lopers die het drie-kilometerparcours 8 keer rondgingen*. Voor de jongere kinderen was er een route van 1 kilometer uitgezet.

Sinterklaas geeft het startsein

Na het lopen werd iedereen getrakteerd op warme chocolademelk, koffie of thee met een speculaasje en een mandarijn. Alle kinderen kregen ter herinnering een speciale Sinterklaasmedaille. Ook mochten ze aan het Rad van Fortuin draaien, waarna ze een kleine prijs uit konden kiezen. Al met al veel blije gezichtjes en rode wangen in het Panbos op deze toch wel flink koude zondagochtend.

In totaal deden 134 lopers van alle leeftijden mee met deze speciale editie van de PanbosCross, aangemoedigd door hun supporters en door Sinterklaas. De PanbosCross wordt elke eerste zondag van de maand georganiseerd van 10:30 tot 12:30 uur. Inschrijven kan ter plekke. De eerstvolgende loop is op zondag 1 januari 2023. Opnieuw een speciale editie, met ongetwijfeld weer een lekkere verrassing na afloop.

* Yvonne en Marc Vissers liepen 24 kilometer in 01:53 uur

Tekst: Helma de Hollander

Scroll naar boven