Pietencircuittraining

U-Track schiet Sint te hulp op maandag 5 december
Grote consternatie op 5 december! Er moesten nog vele, vele pakjes in de avond afgeleverd worden maar er waren maar 2 pieten beschikbaar…

Gelukkig waren de atleten van U-Track Sint van dienst. Tatatadaa!!!!
Onder begeleiding van Sint José en Piet Nico en Piet Jaap kwamen de hulppieten van U-Track in actie. Na de warming-up met warme woorden van de Sint konden we aan de slag.
Snelheid, core stabiliteit, doorzetten en teamgeest zijn van essentieel belang voor je curriculum als hulppiet.

In teams bestaande uit 3 hulppieten kregen we de opdracht om, zo snel als mogelijk, te zorgen dat pakjes in de juiste schoorsteen terecht kwamen. Dat was nog niet zo niet makkelijk… Er waren verscheidene schoorstenen en de pakjes moesten steeds verplaatst worden, van schoorsteen rood, naar schoorsteen wit en vervolgens naar schoorsteen blauw.
Sterke benen zijn zeker voor pieten van groot belang. Hiervoor moest flink getraind worden. Eerst van dak naar dak springen in squat-houding maar ook via een dynamische ‘wal-sit’, waarbij we ons om de kantine verplaatsten om zo snel als mogelijk cadeautjes door te geven. Maar ook door allerlei specifieke oefeningen als side planks, lunges, touwtje springen, arm- en buikspier oefeningen lukte het de Sint om de hulppieten ‘on the job’ bij te trainen.
De burpees bleven ons bespaard, blijkbaar zijn de schoorstenen waar we cadeautjes doorheen moeten werpen tegenwoordig niet meer zo hoog 🙂

Sint en haar 2 pieten waren blij dat met hulp van U-Track zij dit jaar ternauwernood in hun missie waren geslaagd en iedereen in Utrecht van een cadeautje was voorzien. Moe, bezweet maar voldaan werden alle hulppieten tenslotte uitgenodigd door de Sint in de U-Steck om weer even bij te komen met een kopje thee en lekkers. Volgend jaar staan de hulppieten van U-Track weer paraat!

Scroll naar boven