Alex op de NK indoor JJA 800m en 1500m

Afgelopen weekend stond het nk indoor voor de junioren A/B op de planning voor mij! Zo heb ik deelgenomen aan de 800m (zaterdag) en de 1500m (zondag).

Zaterdag

Zaterdagochtend, na een lange nachtrust (die echt lang leek te duren) ging ik mij klaarmaken om te vertrekken naar het station in Utrecht te gaan, waar ik opgehaald werd door Juul, Hamza, Isabel en Ariaantje. Op weg naar Apeldoorn dus, met toch wat zenuwen in me zitten.

In Apeldoorn was het erg druk, de meeste looponderdelen waren nog niet begonnen, alleen de sprint series/ voorrondes. Dus de halve finales kwamen nog. Na mij gemeld te hebben ben ik meteen even op de tribune gaan zitten, om even rustig te worden. Daarna gingen Hamza en ik samen naar de warming up ruimte, en ik me warming up doen…. Hoppa meteen de callroom in daarna, en dan maar lopen.

Tijdens de start van de 800m kon ik mijn evenwicht op me voorste voet niet bewaren, en bewoog in me starthouding, dit kan aanleiding zijn tot een valse start (wat betekent, directe diskwalificatie) ik kreeg gelukkig een groene kaart, doordat niemand gehinderd werd door mij. Nog een keer proberen… Starten ging goed… maar er werd veel geduwd in de wedstrijd… af en toe inhouden. En weer doorgaan. Uiteindelijke finish tijd:  2.06.58. Geen PR maar wel alles gegeven. Deze tijd was gelukkig wel sneller dan de maand ervoor, waar ik deelnam aan de open indoor (2.06.96)

Mijn uiteindelijke plaats was 20ste van de 24. Heel jammer dat ik mijn voornemen om de finale te halen niet heb weten te volbrengen.

Zondag

Vandaag stond voor mij ook nog de 1500m op de planning. Maar ik voelde al een gespannen hamstring van de 800m, die ik die dag ervoor liep. Ik kon alsnog niet terugkrabbelen, ik heb me tenslotte ingeschreven! Dus met vol goede moed ben ik gewoon naar Apeldoorn gegaan met me moeder en een kennis, en heb lekker even op de tribune gezeten voor ik ging inlopen. Tijdens de warming up kwam ik een oude trainingsmaat tegen, en deden we samen de warming up, waarnaar wij uiteindelijk onze eigen weg in sloegen met voorbereiden. De serie indeling was bekent, en ik zat in de eerste serie..

Op naar de Callroom om begeleidt te worden naar de wedstrijd. Met de start deed ik alsnog iets rustiger aan… maar dat hielp helaas niet. De vermoeidheid sloeg snel toe… waardoor ik al snel achterliep op de rest van de serie… Elke stap werd zwaarder, elke stap vermoeiender… en het enige wat ik nog wilde was finishen en op de grond neervallen…

Nou na 7 rondes daar rondgelopen te hebben, kwam ik eindelijk over de finish met 4.42.48 mijn pr is 4.27.08 Helaas dus een zware wedstrijd.

Wat ik nu heb geleerd op een NK , is om nooit meer 2 onderdelen in 2 dagen te doen, die zoveel van je lichaam eisen. Desondanks, was ik erg blij om hier te staan, en ik hoop dit nog een keer te mogen doen, in het Outdoorseizoen bij het NK junioren A/B in Zwolle!!

Geschreven door Sebastiaan Durand.

Scroll naar boven