Jeanine van de Klashorst bronzen medaille op de NK junioren 3000m

Zaterdag 27 februari stond het NK Junioren in de categorie meisjes A op het programma, ditmaal zou ik weer een 3000 meter lopen net als op het NK senioren 3 weken hiervoor. Na de NK senioren, waar ik brons haalde, heb ik 14 februari een 10 kilometer wedstrijd gelopen in de koude duinen van Schoorl als voorbereiding om met name inhoud op te doen.

Ik liep deze mooie wedstrijd tot mijn verbazing in een nieuw PR van 38 minuten en 4 seconden. Op naar de NK indoor junioren dus! Ik voelde me zaterdag bij het inlopen goed, wel was de hal een stuk benauwder en warmer dan 3 weken geleden. Buiten regende het en was het een graad of 10 dus een stuk vochtiger en warmer.

Op de startlijst stonden 2 meiden die wat de PR-s betreft dicht bij mij in de buurt staan. Ook een meisje met een veel sneller PR, Celine de Wild, startte als zwaar favoriet. Zij nam dan ook meteen de kop. Ik volgde in haar spoor. We liepen met vieren in een treintje. Het tempo was niet al te hoog, de eerste kilometer ging in 3 minuut en 36 seconden. Ik ging even naast Celine lopen in de hoop dat het tempo wat hoger zou worden maar ik nam de kop niet over.

De tweede kilometer ging in 3 minuut en 33 seconden. De laatste kilometer ging Celine er vandoor en wij konden niet volgen. De laatste 500 meter zakte Celine echter helemaal in, ze had zich “opgeblazen” en wij haalden haar stuk voor stuk in. Op de laatste 50 meter werd ik helaas gepasseerd door Merel van Steenbergen nadat eerder Elisa de Jong al een versnelling had geplaatst. De laatste kilometer ging in 3 minuut 29 seconden. Ik eindigde in een tijd van 10 minuut 39 seconden (4 seconden langzamer dan 3 weken terug bij de senioren). Al met al ben ik met de bronzen medaille toch heel tevreden. Mijn eerste indoorseizoen is hiermee al weer afgesloten.

Volgende week zondag 7 maart wacht al weer het volgende NK namelijk het NK Cross te Nijverdal/Hellendoorn.

Scroll naar boven