Zomerse Singelloop

12 oktober 2013

Misschien wel het laatste zomerse weekend van het jaar 2009. Dat was het decor van de Utrechtse Singelloop, de ooit door atletiekverening Hermes georganiseerde tien kilometerwedstrijd door de Utrechtse binnenstad. Het in het zonnetje flanerende publiek kon een lange stoet van zo’n 7000 lopers aan zich voorbij zien trekken. Voor de meeste van deze lopers was de temperatuur net iets te hoog om persoonlijke topprestaties neer te zetten – al gelden voor de Kenianen andere wetten: de winnaar Leonard Komon liep in 27.10 slechts 9 luttele seconden boven het wereldrecord.

Tegen de 40 U-Trackers verschenen aan de start, soms als wedstrijdloper, soms voor een bedrijventeam, soms als recreant. De meest opvallende prestaties kwam op naam van Jeanine van de Klashorst, die 38.41 klokte en als elfde vrouw over de finish kwam. Bij de NK in Tilburg was ze nog iets sneller geweest. Marc Leijtens die ongeveer een jaar lid van U-Track is, deed het uitstekend door zijn PR zo’n drie minuten te verbeteren naar 38.17. Hij had daar al op gehoopt omdat hij de afgelopen weken ook al op de 15km en de 10 Engelse mijl (Dam tot Dam) zichzelf met minuten tegelijk verbeterde. Maar ook als een PR in de lucht hangt, je moet het nog wel doen. Ook Bas Ursem dook voor het eerst onder de 39 minutengrens: 38.45.

Nu de eerste grote loop van het najaar achter de rug is, bereidt de lange afstandgroep van U-Track zich voor op de Maliebaanloop, en vervolgens lonken de zeven heuvels alweer.

Scroll naar boven