Vrijwilligers van de maand

Een vereniging draait op vrijwilligers. Dat zijn ‘gewoon’ mensen, die klusjes met plezier voor de vereniging doen. Eigenlijk vragen we ons nooit af: welke mensen zorgen voor de trainingen? Of wie regelt de website? Elke maand publiceren wij de rubriek ‘U-Track vrijwilliger van de maand’. Deze maand zijn het er twee:

Namelijk onze voorzitter Jaap van der Sijs. Ooit begonnen bij @av.fit.zeist als hardloper en later als trainer. 25 jaar geleden begon Jaap met de trainersopleiding bij Hermes. Want Jaap moest bij een andere vereniging meedraaien. Toentertijd heette het nog Hermes en bestond U-Track nog niet. Later in 2004 fuseerde Hermes en Vitesse tot atletiekvereniging U-Track. Tegenwoordig een prachtige club met 560 actieve leden. Daar ontmoette hij een andere heldin, namelijk José van Dam. Samen deden zij de ‘Looptrainer niveau 3 cursus’.
Inmiddels is onze voorzitter niet alleen actief als hardloper, maar ook als voorzitter en trainer. Daar zijn wij als vereniging erg trots op. Jaap staat bekend om zijn gezelligheid en loyaliteit naar de club. Elke donderdagavond na de training zit hij aan tafel te kletsen. En weet je wat hij het liefst draagt? Een blauwe U-Track hoodie en nog eens zijn U-Track joggingsbroek.

Zoals eerder beschreven staat onze José wekelijks 2 á 3 trainingen in de week op de baan. Ze staat bekend om haar gezelligheid en haar ruime kennis. Ook haar✌️‘leuke’✌️circuittrainingen mogen daarbij niet ontbreken. Wie anders zou je met een 6kg kettebelt laten zweten? José geeft niet alleen training, maar helpt ook nog eens bij jeugdwedstrijden en Trackmeetings Utrecht. Zoals het jureren van technische onderdelen. Naast het jureren en training geven organiseert ze sinds kort ook de clubkampioenschappen van de Panboscross. 

Je kan zeggen dat deze beide leden enorm veel voor de vereniging betekenen. Al met al zijn José en Jaap door het bestuur in het zonnetje gezet.

Scroll naar boven