Verslag van 500-ste Panboscross

De voorbereiding
Al maanden van te voren bespraken een 4-tal boslopers hoe ze  de 500ste Boscross op een speciale manier konden vieren. Ook de trouwste gasten vroegen ze om ideeën.
Een paar voorstellen werden uitgewerkt; tompoezen met een foto, spelletjes op het parcours, duurzame koffie/thee bekers en een blijvende herinnering. De eerste 2 ideeën zijn uitgevoerd. De herinnering werd een medaille voor de liefhebbers.

De dag zelf
Om 8:15 zijn de eerste voorbereiders al aanwezig om alle materialen van de zolder te halen. Daarna komen de opbouwers en gaan de parcours-uitzetters het bos in.
Om 9:30 staat alles klaar en komen de lopers van ver al een kopje koffie drinken.
Het bos is versierd met stoffen vlaggetjes en op het 1 km parcours staan 3 spelletjes; ringwerpen, blok lopen en 4 op een rij. Bij het Panhuys ligt een Twister XXLL.

Voor het eerst sinds jaren staat er een rij bij de tafel.90 belangstellenden kopen een startbewijs.
Terwijl de rij nog lang is, begint Jaap met een warming-up. Iets later dan 10:30 wordt er afgeteld voor de 500ste Panboscross.
De vrijwilligers die bij de spelletjes staan horen geklap en gejuich. Jaap vroeg of alle aanwezigen de organisatie wilden bedanken. Dat heeft Bilthoven en Zeist gehoord.

Het was een zeer geslaagde ochtend.
Kinderen en hun ouders speelden- vrolijk alle spelletjes. Iedereen likten zijn/haar vingers al na het eten van de tompoezen.
De nieuwe flyer kondigt de KWARTAAL Panboscross aan.
We nodigen alle U-Track- en Phoenixleden uit op 1 september.

Scroll naar boven