TrackMeetings 3-5-24

Lorenzo blijft Jaffy net voor en hoog niveau bij kogelslingeren op eerste Track Meeting van 2024.

Na een natte dag op vrijdag werd het een uurtje voor de start van de eerste Track Meeting van dit seizoen gelukkig droog. Tot opluchting van de circa 500 deelnemers die voor een kleine 600 inschrijvingen zorgden maar ook voor de vele vrijwilligers was het heel fijn dat het droog bleef.

Bij het lopen sprak de 100 m het meest in het oog. Het werd het een strijd tussen de U-Trackers Lorenzo en Jaffy om de eerste plaats bij de senioren. De winnaar was met het blote oog niet vast te stellen. Gelukkig staan er camera’s die 2.000 beeldjes per seconde maken en uit de analyse van de beelden bleek dat Lorenzo de winnaar was met een voorsprong van 4/1000 seconde, ongeveer een centimeter of 4.

Bij de technische onderdelen was vooral het niveau bij het kogelslingeren heel hoog. Hoewel de records van de Track Meetings intact bleven, werden er 6 prestaties geleverd die op een plekje in onze top 10 aller tijden kunnen rekenen. 5 daarvan werden door vrouwen neergezet waarbij Lotte Smink met 58,73 m het verste kwam, goed voor een 2e plaats in de ranglijst.

Ook opvallend was het grote aantal deelnemers van onze vereniging. In de uitslagen zijn maar liefst 34 (!) U-Trackers terug te vinden. Over 3 weken, op 24 mei, staat de volgende Track Meeting op het programma. Je kunt je hier inschrijven en mocht je het liever van dichtbij willen bekijken dan kun je je ook aanmelden als vrijwilliger via jury@trackmeetings.nl . Er is van alles te doen, van verspringbak aanharken, tot aankomstvolgorde vaststellen bij de loopnummers en van DJ tot het updates posten op de social media accounts.

Last-but-not-least: Anouk heeft van deze avond een heel leuk filmpje gemaakt, dat je hier kunt zien.

Scroll naar boven