Sprint Challange

Atletiekvereniging U-Track neemt deel aan het project Colours of Athletics van de Atletiekunie  (KNAU). Met deelname aan dit project willen we de atletieksport onder de aandacht van meer kinderen, jongeren en ouders brengen en een bredere en meer kleurrijke groep aanspreken. Dit jaar heeft U-Track o.a. een Sprint Challenge op het programma in het kader van Colours of Athletics.

U-Track heeft vorige week woensdagmiddag 2 juni in samenwerking met de welzijnsorganisaties Doenja en Portes een Sprint Challenge georganiseerd.
Er was gezorgd voor een professionele aankleding met elektronische tijdwaarneming en een starter: helemaal echt dus. Bijna honderd kinderen hebben op deze zonovergoten middag kennis kunnen maken met atletiek, en we hebben heel wat talent voorbij zien komen!

Sprint Challenge

Warming-Up door Juul Acton

De Sprint Challenge vond plaats op de atletiekbaan van Maarschalkerweerd.

Hieraan namen leerlingen deel van groep 5, 6, 7 en 8 van de diverse basisscholen uit de wijken van Hoograven en Kanaleneiland maar ook U-Track kinderen waren vertegenwoordigd.

Vrijwilligers van U-Track werkten samen met de welzijnsorganisaties Doenja en Portes en de diverse brede scholen.  De warming up werd verzorgd door de combinatiefunctionaris Juul Acton.

Ouders, docenten en leerlingen waren erg enthousiast over het evenement.
Het was een geweldig spektakel. Bijna 100 gillende en enthousiaste kinderen hebben gestreden om de prijzen. De kinderen liepen sprintjes van 80 meter, aansluitend werd er ook nog een estafette gelopen. Alle deelnemers kregen een t-shirt.

Geschreven door Ad Breedijk

Scroll naar boven