Verslag 3e competitie wedstrijd

Op 26 juni werd de derde pupillen competitie wedstrijd bij AV Fit in Zeist gehouden. Was het bij de tweede wedstrijd al warm, dit keer zou de temperatuur nog hoger oplopen. Aanleiding om veel te drinken en goed in te smeren.
Ook nu konden we weer een koel plekje vinden aan de overkant van de baan. Maar helaas bleek de schaduw beperkt houdbaar tot een uur of 12. De sporadische wolkjes waren daarna een aangename afwisseling van de brandende zon.

De wedstrijdleiding had een strak schema in elkaar gezet. Als eerste werden de estafettes gelopen en dit keer was ook U-Track van de partij bij 4 categorieën. En hoe! Het combiteam in de categorie JPA2 met Milan, Brent, Joris en Orla liep goed. Daarna wisten zowel de jongens B als de meisjes B bij de eerste 3 te eindigen. Het combiteam van MPC wist na een achterstand toch nog derde te worden.

Na de estafettes begon de meerkamp en ook hierbij ging het voor vrijwel iedereen goed. Helaas moest Milan halverwege opgeven vanwege een voetblessure.

Ook dit keer zijn meerdere deelnemers gevraagd naar hun ervaringen.

Lise: “De estafette was leuk. We zijn derde geworden. Ik was de tweede in de ploeg. En ik heb de 40m gelopen. Ik ben 2e geworden. Echt heel hard gerend. Vorige keer was ik ook 2e geworden.

Ik moet zo balwerpen. Ik denk dat dat wel goed zal gaan, maar ik heb het nog nooit gedaan. Wel speerwerpen.”

Jelmer had een speciale opdracht voor zichzelf.

“Ik ga straks sprinten en m’n vader gaat me filmen voor mijn spreekbeurt. Ik hoop dat het heel goed gaat met sprinten. Ik hoop dat het hoogspringen ook goed gaat, want ik heb nog nooit hoog gesprongen in een wedstrijd.”

Ook de meisjes B hadden er zin in.

Puck: “Nou ik vind zelf dat het goed gaat. Om half 2 ga ik balwerpen. Het lijkt me super om te balwerpen!”

En hoewel sommige deelnemers als enige van U-Track in hun categorie meededen, mocht dat de pret niet drukken.

Orla: “Ik vind dat het een hele leuke pupillen competitie is !”

Om 15:00 uur konden de ouders ook eens ervaren hoe het is om een lange afstand nummer te lopen. In 1 grote groep starten 61 ouders, broertjes en zusjes voor de 600m. Van U-Track deden 3 vaders en Bjorn, de broer van Orla, mee.

Na deze uitbundige gebeurtenis vond de prijsuitreiking plaats. Vera, Anyk, Sarah en Lise vielen in de prijzen.

De uitslagen van deze wedstrijd staan op www.av-fit.nl. Het totaal klassement is nog niet bekend.

En hiermee was de laatste pupillen competitie wedstrijd weer voorbij. Na de zomer zal de finale wedstrijd plaats vinden in Utrecht op Maarschalkenweerd. Wie daarvoor in aanmerking komen, zal duidelijk zijn zodra de officiële eindstand bekend is.

Geschreven door Bob Roëll

Scroll naar boven