Op een mooie maartse dag…

Verslag: Helma de Hollander

Op een van de eerste zonnige dagen van 2024 kwam een groep HLG U-Track lopers, de meesten per fiets, naar vakantiepark Het Grote Bos in Doorn. Hier werd voor de 19e keer de 3Bergenloop georganiseerd.

Om 11:30 uur klonk het startschot voor de halve marathon. Hierin werd onze club vertegenwoordigd door Norma van R., Michiel en Tjeerd. Om 11:40 uur gingen vervolgens de 10,5 km-lopers van start en vijftien minuten later vertrokken tot slot ook de 6 km-lopers. Grote bergen hoefden tijdens de 3Bergenloop niet te worden getrotseerd, maar de kleine hoogteverschillen voelden na verloop van tijd toch zwaar voor menigeen.

Ondanks de vele regen van de afgelopen periode viel het gelukkig met de plassen mee, al moest zo nu en dan de modder op de paden ontweken worden over smalle stroken. Voor lopers die een snelle tijd willen halen is dit natuurlijk niet fijn, maar het leek erop dat de HLG’ers vooral vanwege de mooie natuur en voor hun plezier liepen. Allen kwamen we over de finish, in onze eigen tijd en afstand.

Of iedereen voluit heeft genoten van elke kilometer is niet met zekerheid te zeggen, maar de routes waren zondermeer prachtig. En ook het plezier na afloop in pannenkoekenrestaurant Klein Zwitserland, uitstekend georganiseerd door Hugo, met enige tegenwerking van de restaurantmedewerker die simpelweg verzuimd had de reservering te noteren, was groot. Tonny en Trees schoven gezellig aan en alles kwam goed. We kregen vijf kwartier de tijd om ons eten en drinken naar binnen te werken.

Hugo liet zich er niet door hinderen en regelde dat zelfs Regine, die vijftien minuten voor de eindtijd binnenliep omdat zij enigszins van haar goed geplande wandelroute was afgeraakt, haar pannenkoek en alcoholvrije biertje geserveerd kreeg. Ze moest deze wel grotendeels buiten op het terras opeten, maar dit hinderde haar dan weer niet.

Iedereen stapte weer op de fiets of in de auto om gevuld en voldaan op huis aan te gaan. Een leuk HLG-evenement voor in de boeken én in de agenda van 2025.

3 maart 2024

Scroll naar boven