NK Masters

Net als vorig jaar waren de NK Masters in Oosterhout bij Scorpio, nu gelukkig met beter weer. Patrick deed mee aan het hoogspringen en merkte dat de concurrentie zijn overwinning indoor nog niet was vergeten. Hij kon het indoorniveau niet evenaren en werd 5e met 1.71, wel zijn beste seizoensprestatie.

Zelf deed ik een kleine meerkamp door weer aan 4 onderdelen mee te doen. En vers in de M45 klasse lukte het om ook met 4 medailles naar huis te gaan. De 110m horden was spannend, nummer 3 lag de hele tijd net voor me, maar struikelde over de laatste horde waardoor ik hem op de finish dankzij een oerkreet net met 0,02 sec kon verslaan. Bij polshoog haalde ik als enige 3.50, waarbij de directe concurrent 3.60 net niet haalde. Daarna snel door naar hinkstapsprong waar ik meteen bij de eerste keer inspringen kramp in mijn lies kreeg. Nog nooit daar gehad. Een keer inspringen was dus wel genoeg en de eerste sprong voorzichtig aan, kwam met mijn verkeerde voet uit maar toch maar door en met 10.18 meteen genoeg voor de 3e plek. Stoppen dus. De volgende ochtend de 400m horden. Nog wat spierpijn in de lies maar niet ernstig dus maar van start en zien waar het schip strand. Dat viel mee en met iets van 66 sec 2e op dit onderdeel.

Het blijft apart zo’n NK voor de oudere jongere maar met de nodige bekenden is het steeds gezellig dus het blijft de moeite waard. Volgend jaar weer.

Geschreven door Jos Warmerdam

 

Scroll naar boven