Nieuwsbrief jeugd november 2010

Informatie over het winterseizoen, met bijlage wedstrijdkalender 2010-2011.

Lees goed door en bewaar deze nieuwsbrief.

 

De informatie in deze nieuwsbrief is juist en kan afwijken van informatie op de website.

Namens de Jeugdcommissie

Bob Röell

06-18249087

Helma Goedings

0622260372

Sebastiaan Durand

Jeugd@U-Track.nl

 

 

 

Inhoud

Trainingen Galgenwaard vanaf 1 oktober tot 1 april 2011

Leeftijdsindeling vanaf 1 oktober 2010

Trainers

Van de verenigingsmanager

Inschrijven nieuwe leden

Actuele informatie

Gezellige activiteiten

Uitbreiding Jeugdcommissie

Indoorwedstrijden

De cross competitie

De clubkleding

Trainingen in Galgenwaard vanaf 1 oktober tot 1 april 2011

Vanaf 1 oktober 2010 trainen wij binnen in de atletiekhal Galgewaard naast het voetbalstadion. Let op: gebruik geen sportschoenen die je ook buiten draagt; zwarte zolen mag wel.

De actuele trainingstijden staan hier.

Er bestaat voor de junioren vanaf C een middellange afstandsgroep. Deze groep traint buiten op maandag en donderdag van 19:00 – 20:30 uur.

Leeftijdsindeling vanaf 1 oktober 2010

Met ingang van 1 oktober worden de categorieën als volgt ingedeeld:

– geboren in 2004                                 mini pupil

– geboren in 2003                                 C pupil

– geboren in 2002                                 B pupil

– geboren in 2001 en 2000                     A1 pupil en A2 pupil


– geboren in 1999 en 1998                     D1 junior en D2 junior

– geboren in 1997 en 1996                     C1 junior en C2 junior

– geboren in 1995 en 1994                     B1 junior en B2 junior

– geboren in 1993 en 1992                     A1 junior en A2 junior

Trainers

U-Track hecht veel waarde aan de kwaliteit van de trainingen.

Wij werken met gediplomeerde trainers, trainers die een opleiding volgen bij de KNAU en assistent trainers. U kunt altijd met vragen bij de trainers terecht. Soms is het belangrijk dat de trainers bepaalde zaken weten over uw kind zodat daar rekening mee kan worden gehouden in verband met belastbaarheid of anderszins. Laat dat dan svp aan de trainer weten.

Van de verenigingsmanager

Via de website heb ik mezelf al even kort voorgesteld maar misschien dat niet iedereen onze website regelmatig bezoekt. Per 1 oktober j.l. ben ik begonnen als de nieuwe verenigingsmanager van U-Track.

De term verenigingsmanager is nog vrij nieuw en onbekend in de sport vandaar dat ik ook van veel mensen de vraag krijg wat een verenigingsmanager nou precies doet. Aan sportverenigingen worden steeds hogere eisen gesteld. Naast het direct inspelen op de wensen van haar leden en trainers dient het huidige sportbestuur ook op de hoogte te zijn van allerlei regels, wetten en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit vraagt veel kennis en ervaring van sportbestuurders en haar vrijwilligers. Een manier om de sportvereniging hierbij te helpen is door middel van het inzetten van een professionele betaalde verenigingsmanager. De verenigingsmanager biedt ondersteuning waar deze gewenst is. De exacte werkzaamheden zijn dan ook per vereniging verschillend afhankelijk van de behoefte van de vereniging.

Binnen U-Track betekent dit dat ik me o.a. bezig zal gaan houden met het vrijwilligersbeleid, het ondersteunen van de combinatiefunctionaris (Juul Acton), het initiëren en coördineren van nieuwe activiteiten en uiteraard ondersteunen waar nodig. Bij een groeiende en bloeiende vereniging als U-Track is er genoeg te doen.

Inmiddels heeft de herfst zijn intreden gedaan en staat de winter op de stoep. Gelukkig kan het grootste gedeelte van de jeugd binnen trainen in Galgenwaard. Mijn werkplek bevindt zich tevens in Galgenwaard direct aan de atletiekhal (trap naar beneden 1e deur rechts). Op maandag ben ik altijd aanwezig voor U-Track. Zijn er vragen of problemen? Loop gerust bij me binnen. De deur staat altijd open. Daarnaast ben ik te bereiken via verenigingsmanager@u-track.nl of 06-13169375.

Met sportieve groet,

Margo de Vries

 

Inschrijven nieuwe leden

Heeft uw kind 4x gratis meegetraind en wil hij/zij lid worden dan graag zo snel mogelijk inschrijven als lid. Dit kan via onze web site zie het kopje “lid worden”. Nadat uw kind lid is ontvangt u een KNAU pas waarmee u met korting kunt kopen en kan uw kind meedoen aan officiële wedstrijden en competitie. De afgifte van deze KNAU pas kan geruime tijd duren.

 

Actuele informatie

Wij informeren alle jeugdleden per e-mail. Zodra uw kind lid is, wordt u aan ons e-mail bestand toegevoegd. Zorg ervoor dat uw e-mail adres juist is. Op onze website kunt u de actuele informatie terug vinden. Met specifieke vragen kunt u ons mailen: jeugd@U-Track.nl of bellen: Bob 06-18249087 of Helma 06-22260372.

 

 

 

 

 

Gezellige activiteiten

Wij vinden het belangrijk om ook een gezellige vereniging te zijn waarin onze jeugdleden zich thuis voelen. Wij organiseren in ieder geval jaarlijks een aantal gezellige activiteiten waaronder de jaarlijks bowling (meestal in maart).

Panbosloop. Iedere eerste zondag van de maand kunnen alle jeugdleden en ouders en andere belangstellenden meelopen met de door de HLG groep van U-Track georganiseerde panbosloop.

Aanvang: 12 uur. Tijdig inschrijven. Locatie: Panhuys, Panbosweg , Zeist, Bosch en Duin. Afstanden : 1500m voor de jongsten en rondjes van 3000m voor de oudere jeugd en de senioren.

5 december. Dit jaar wordt de 350ste Panbosloop gehouden op 5 december. Een mooi moment om dit te vieren samen met Sinterklaas, warme chocolademelk en speculaas. Aanvang: 12 uur. Locatie: Panhuys.

 

Uitbreiding van de Jeugdcommissie

De coördinatie en de uitvoering van de jeugdactiviteiten gebeurt door een aantal vrijwillige ouders en trainers: de jeugdcommissie. Momenteel bestaat de jeugdcommissie uit:  Bob Röell, Helma Goedings en Sebastiaan Durand. Inmiddels hebben we een bloeiende jeugdafdeling. Dat betekent ook dat er meer werk aan de winkel is. Wij zoeken altijd nieuwe ouders die samen met ons de jeugdcommissie willen vormen en een stukje verantwoordelijkheid mee willen dragen voor onze jeugdactiviteiten. Qua tijd en belasting valt het allemaal reuze mee. Daarnaast zijn er altijd ouders nodig die incidentele klussen willen doen en willen meehelpen tijdens wedstrijden.

U kunt zich aanmelden bij de verenigingsmanager Margo de Vries door een mail te sturen naar verenigingsmanager@u-track.nl.

 

Indoorwedstrijden

Tijdens het indoorseizoen doen wij collectief mee aan een aantal wedstrijden in de indoorhal Galgewaard. Deze wedstrijden worden door verschillende Utrechtse atletiekverenigingen georganiseerd, waaronder ook U-Track zelf. U-Track verzorgt de inschrijving van de eigen jeugdleden voor de wedstrijd. 

De U-Track jeugd dient zich tijdig voor een wedstrijd aan te melden via jeugd@U-Track.nl .

In de bijlage bij deze nieuwsbrief treft u het wedstrijdschema aan voor het winterseizoen 2010-2011.

Voor de pupillen zijn deze wedstrijden altijd een meerkamp, dat wil zeggen alle pupillen doen mee aan drie onderdelen: sprint, springen (ver of hoog) en werpen (foam speer, kogel of bal). Soms is er voor de pupillen de mogelijkheid om zich apart nog in te schrijven voor een lange afstand.

Voor de junioren is de indoorwedstrijd soms een meerkamp, meestal zijn het losse nummers en moeten de junioren bij de aanmelding aangeven aan welke nummer ze willen meedoen.

Zie de bijlage aan het eind van deze nieuwsbrief: wedstrijdkalender voor 2010-2011 waarin: de data van de wedstrijden, voor welke categorie de wedstrijd is en de uiterste aanmeldingsdatum bij U-Track.

 

De Cross competitie

Over de cross competitie heeft iedereen inmiddels al informatie ontvangen. Elke wedstrijd bestaat uit één crossloop buiten. Elke deelnemer doet op individuele basis mee. Wil je in de finale komen dan moet je aan minimaal twee wedstrijden hebben meegedaan.

  De data zijn: 6 november 2010 Amersfoort (Altis)
  8 januari 2011 Amersfoort (Triathlon)
  12 februari 2011 Almere (Almere ’81)
  12 maart 2011 Finale Amstelveen (Startbaan)

 

De clubkleding

De aanschaf van officiële clubkleding gaat via een collectieve bestelronde, die aan het einde van het jaar wordt gehouden. Onze leverancier is de sportwinkel Runnersworld van Aart Stigter in stadion Galgewaard, de clubkleding is van het merk Craft. Er is keuze uit een ruim assortiment tops, t-shirts, broekjes en trainingspakken. Informatie volgt over een volgende bestelronde. Daarnaast kunt u een wit U-Track T-shirt kopen voor € 5,- via Helma Goedings. Wij adviseren om een U-Track t-shirt te kopen, zeker als uw kind deelneemt aan wedstrijden.

Bijlage 1 Wedstrijdkalender nov 2010- april 2011.

Cross Competitie  pupillen en junioren

6 november 2010 Amersfoort (Altis)
8 januari 2011 Amersfoort (Triathlon)
12 februari 2011 Almere (Almere ’81)
12 maart 2011 finale Amstelveen (Startbaan)

Indoorwedstrijden in de Galgewaard

  • Wij houden bij de datum van de  aanmelding voor de wedstrijd een termijn aan van twee weken voor de sluitingsdatum van de inschrijving die door de organiserende vereniging wordt gesteld. Dit om te voorkomen dat de wedstrijd al vol is. Maar hoe eerder je je aanmeld, hoe groter de kans is dat je kan meedoen.
  • Je kunt je per wedstrijd aanmelden, maar geef bij voorkeur alle wedstrijden op waaraan je in het gehele seizoen wil meedoen.
  • Geef altijd je naam en leeftijd op bij de aanmelding en als je junior bent de losse nummers waaraan je wilt meedoen.
  • Alle informatie over de wedstrijden en met name de losse onderdelen van de junioren kun je vinden via de KNAU site.
  • Voor de aanmeldingsdatum van iedere wedstrijd ontvangen alle jeugdleden nog een herinnering en een overzicht van de onderdelen van de meerkamp en de losse onderdelen voor de junioren.
  • Na aanmelding ontvang je het chronoloog en evt. specifieke wedstrijd informatie.
           

Datum

wedstrijd

pupillen

junioren

aanmelden bij

U-Track uiterlijk

13-11-2010

alle pupillen

alle junioren.

 

29-10-2010

12-12-2010

junioren A, B en senioren

27-11-2010

18-12-2010

alle pupillen

junioren C en D

03-12-2010

7-1-2011

alle junioren en senioren

23-12-2011

29-1-2011

alle pupillen

alle junioren

14-01-2011

20-03-2010

alle pupillen

alle junioren en senioren

 

29-02-2011

Geschreven door Bob Roëll en Helma Goedings

Scroll naar boven