Goed bericht uit Nepal van Nitish Zuidema

Nitisch Zuidema heeft deelgenomen aan de Annapurna 100 in Nepal. Dit is een ultrarun waarin de deelnemers extreme afstanden afleggen onder zware omstandigheden. Nitish koos voor de middelste afstand (50-70-100 km) en dan hebben we het nog niet eens over de hoogteverschillen. Wil je meer weten over deze loop kijk dan op: http://annapurna100.com/

Nitish liet het volgende aan Wilco weten:

“ai Wilco, je mag doorgeven dat ik het tot 70km heb uitgelopen. Ik was reeds 14 uur onderweg en ik heb 14 uur genoten. Ook de contacten onderweg. 3 maal is er en stip tussen mijn ogen gezet. en 2 maal kreeg ik en zijden sjaal omgehangen; dat is een Nepalees teken van eerbied!

De yaktrax heb ik bovenin (3200meter) nodig gehad. Gelijk kwam ik nog echte YAKS tegen. Deze beesten stonden het smalle bergpad te blokkeren. Ik ben nu aan het bijkomen in Kathmandu. Mooi contrast met de bergen. Wil ik nog eens doen.
Doe en ieder de groeten Nitish.”
 
Namens heel U-Track: Nitisch proficiat met deze bijzondere prestatie!

 

Geschreven door Margo de Vries

Scroll naar boven