David Mullink overleden

Afgelopen zaterdag bereikte ons het bericht dat frater David Mullink op 85-jarige leeftijd in het Fratershuis aan de Schorteldoelsteeg is overleden. Dat bericht komt niet geheel onverwachts, omdat David al langere tijd ziek was en, hoewel het een paar weken geleden weer iets beter leek te gaan, toch uiteindelijk het aardse voor het eeuwige heeft moeten ruilen.

De laatste jaren zagen we David steeds minder vaak in het bos; na zijn loopcarrière die hij bij Hermes in 1978 aanving, was hij zeer regelmatig op de koffie en was hij daar altijd met zijn vriendelijke uitstraling en hartelijke en oprechte belangstelling voor eenieder een graag geziene gast. 

Zijn blijvende band met de HLG moge ook blijken uit het feit dat een aantal HLG-ers ook de laatste tijd regelmatig David op zijn ziekbed hebben bezocht. Daarvoor past dank.

David was in zijn jeugd een goede 100-meter loper en een enthousiast tennisser. In het bos genoot hij vooral van de ontspanning die het lopen van langere afstanden hem bracht.

Met het verscheiden van David komt er niet alleen een einde aan een leven waarin vergroten van de kansen van de minder bedeelde medemens centraal stond (met name door zijn werk als leraar Kleermaken in Kenia en als docent in het Haagse beroepsonderwijs), maar verdwijnt ook een van laatsten die vanuit de katholieke achtergrond van Hermes aan de HLG verbonden waren.

Wij gedenken in David een grote vriend van de HLG, maar bovenal een fijn mens.

Maandag 4 september is er om 19.00 uur een wake en op 5 september is er 14.00 uur de uitvaart. In overleg met overste zal worden gekeken of het op prijs gesteld wordt dat er vanuit de HLG enkele woorden gesproken worden.

Scroll naar boven