Vijf keer goud voor U-Track Masters op NK

De Masters van U-Track hebben in Omnisport Apeldoorn goede zaken gedaan tijdens de Nederlandse Kampioenschappen. Het sterke team met voor het eerst sinds lange tijd ook een vrouwelijke deelnemer, zette verschillende onderdelen naar z’n hand en keerde terug naar Utrecht met 5 gouden plakken, 1 zilveren en 3 keer brons. 

Onder nog steeds vrij strikte voorwaarden werden de Nederlandse Kampioenschappen voor het eerst sinds 2020 weer georganiseerd voor de Masters. Uit het aantal inschrijvingen werd duidelijk dat veel Masteratleten niet stil hebben gezeten tijdens de Coronacrisis. Op vrijwel alle onderdelen was de bezetting in alle leeftijdscategorieën erg sterk.

We zetten de resultaten even op een rijtje:

  • 60 meter: Bart Roth (M50) goud, Juul Acton (M65) zilver, Samora Strijder goud en Joris van Zoelen (beiden M45) brons
  • 200 meter: Bart Roth goud, Patrick Schoo (M50) brons en Joris van Zoelen ook brons in zijn categorie
  • 400 meter: Bart Roth goud
  • hoogspringen: Patrick Schoo goud

Maria Boersma (V40) maakte namens de Mastervrouwen van U-Track haar eerste Nederlandse Kampioenschappen mee. Zowel op de 60 meter als op kogelstoten verbeterde zij haar persoonlijk record.

Ook Peter Pesch (M60) – nu nog uitkomend voor AV Zuidwal, maar lid van U-Track – ging naar huis met 2 keer goud (60 meter en 60 meter horden). Daarnaast veroverde hij het zilver op de 200 meter.

Na een vreemde aanloop van het indoorseizoen, waarbij er door de Coronamaatregelen nauwelijks wedstrijden waren, bleek alle training z’n werk te doen. De komende periode hebben de U-Track Masters nog een aantal indoorwedstrijden in Nederland en België staan. Zo zal onder anderen Samora Strijder Nederland vertegenwoordigen tijdens het EK indoor in het Poolse Braga.

Scroll naar boven