Verslag crossinterland Lotto Crosscup te Mol (België)

Weer een geheel nieuwe ervaring voor mij was de uitnodiging door de KNAU om voor Nederland uit te komen in een crossinterland tegen Belgie en Ierland in het Vlaamse Mol.

Bij de meisjes Junioren A waren 6 meiden, waaronder ik, geselecteerd door bondscoach Grete Koens. Vooraf was bepaald dat de eerste 4 Nederlandse meisjes in de wedstrijd in Mol ook in Tilburg bij de Warandeloop op 28 november voor het Nederlandse thuispubliek in het “Oranje” mogen lopen. Het was dus zaak om goed te presteren in mijn eerste officiele wedstrijd voor Nederland.

Wij moesten ons zaterdag 6 november al op Papendal melden om met de bus af te reizen naar Mol. Daar ontmoette ik mijn teamgenootjes die ik natuurlijk wel kende van de vele wedstrijden in de afgelopen jaren maar waar ik nog nooit mee op pad was geweest. Een deel van de groep stapte in Eindhoven in. Naast onze ploeg was er ook een jongensploeg Junioren A en waren er een jongens- en meisjesploeg Junioren B.

Rond 13.00 uur kwamen we aan en werden we ondergebracht in vakantiehuisjes aan het parcours. De oranjekleding werd uitgereikt en met de gehele groep hebben we een lichte training ter verkenning van het parcours afgewerkt. Daarna hebben we een teambijeenkomst gehad. In de avond hebben we een gezamenlijk diner (Pasta!!) voorgeschoteld gekregen.

Zondag redelijk vroeg op en samen met de ploeg ontbeten. Daarna nog wat rusten en vervolgens rond 13.00 uur naar het parcours om de andere ploegen aan te moedigen en om te beginnen met de wedstrijdvoorbereiding. Er waren 4 coaches van de KNAU aanwezig. Onze groep werd begeleid door Johan Voogd.

Ook trof ik voor de wedstrijd mijn trainers van het URT Joop en Michel. Jarno en mijn ouders waren ook aanwezig als supporters. Om 15.05 uur mochten we dan eindelijk van start gaan. Ik was er op gebrand om me waar te maken. We startten met 41 meisjes Junioren A voor 4300 meter over een parcours aan het Zilvermeer waarbij we gedeeltelijk door het zand en gedeeltelijk door het bos moesten lopen. Ik startte in de middenmoot maar probeerde snel iets naar voren te komen om vervolgens mijn tempo te vinden. Ik lag na de eerste ronde op een derde Nederlandse plaats. Dit moest ik zien vast te houden want hiermee zou ik me kwalificeren voor Tilburg. Langzaam maar zeker schoof ik op om uiteindelijk als derde Nederlandse te eindigen in 15 minuten en 56 seconden op een twaalfde plaats in het totale veld. Op 12 seconden van Marlin van Hal en 26 seconden van Maureen Koster. Vooraf zou ik hier direct voor hebben getekend! Mijn doel om me te kwalificeren voor de volgende interland had ik hiermee bereikt.

Na nog even te hebben uitgelopen en een korte nabespreking in het zomerhuisje met Johan Voogd vertrokken we weer naar Papendal om vervolgens omstreeks half negen in Houten thuis te komen. Een hele mooie ervaring rijker.

Jeanine van de Klashorst

Scroll naar boven