Veluwezoom weekend verslag (Wout Peters)

Het weekend van 15-16 juli ging ik de uitdaging aan van 65km in 2 dagen verdeeld over 3 afstanden. Zaterdag 10 uur 12km, zaterdag 14 uur 19km en zondag ochtend als toetje een 34km.

12km: doel was letterlijk om deze als warming up te gebruiken voor de rest van het weekend. Keurig gelukt op marathon training tempo, lekker kletsend en genietend van de omgeving. 1 aanvaring met een boomwortel en een valpartij, gelukkig viel de schade mee.

19km: na een behoorlijk lange pauze van ruim 2,5 uur was de start van de 19km. Het was heel benauwd dus niet ideaal maar ik had er zin in. Aantal andere U-Trackers stonden ook aan de start wat het extra gezellig maakte. Doel van de 2e loop, genieten, niet vallen, en met een goed tempo lopen zonder dat ik teveel kruid verschiet voor dag 2. Mijn benen voelden echt lekker, de warmte was pittig maar kon er goed mee omgaan, zeker na een lekkere douche bij de verzorgingspost.

Uiteindelijk tegelijk gefinisht met Thomas in een goed tempo waarmee ik een mooi sprongetje maakte in het klassement. Was wel benieuwd hoe dag 2 zou gaan maar daar zouden we morgen achter komen.

34km: toch wel zenuwachtig met een beetje stijve benen aan de start van de langste afstand. Jelle en Alewijn stonden ook aan de start en Joost was al onderweg voor de ultra afstand van 57km 💪🏻. Mijn doel wederom genieten, gedoseerd lopen en kijken waar mijn lijf toe in staat is. Het weer was een stuk aangenamer dan dag 1 gelukkig. Het begin comfortabel gestart om wat souplesse in het lijf te lopen en na zo’n 5km zat ik er lekker in. De route was uitdagend omdat over de gehele afstand geen meter vlak is en daardoor weinig herstel. Ik besloot al vrij vroeg in de race om steile hellingen snel op te wandelen. Dit ging eigenlijk net zo snel maar was fysiek voor met name de kuiten minder zwaar. Gedurende de hele race heb ik tot mijn verbazing alleen maar mensen ingehaald. Daar zaten ook 57km lopers bij maar dat motiveert enorm om lekker door te zetten. De laatste 10km hakten erin. Voeding en drinken kwamen mij figuurlijk de strot uit maar wist een acceptabel tempo vast te houden, niets mis met de motor die er blijkbaar in zit. Bij de finish was ik echt wel op en blij dat ik er was. Jelle en Alewijn kwamen 10 minuten na mij over de streep, top gedaan mannen 👍🏻. Joost kwam niet lang daarna ook binnen van zijn ultra, Selina was als support erbij.

In het klassement maakte ik een enorme sprong van de achterhoede naar positie 12 van de 24 die de meerdaagse voltooid hebben.

Scroll naar boven