NK Baan 2010 Jeanine

Vandaag was het een belangrijk moment voor mij namelijk mijn eerste deelname aan een NK op de baan (outdoor) bij de senioren terwijl ik nog juniore ben.

Ik had ingeschreven op de 5000 meter en aanvankelijk was het nog even spannend of ik met mijn baantijd van 18.05.90 mee zou mogen doen. Vandaag werd direct de finale gelopen en daar mochten de snelste 20 dames aan meedoen. Ik schreef in met een 21-ste tijd maar gelukkig waren er een paar afmeldingen zodat de finale door de 19 snelste dames van Nederland op deze afstand werd gelopen en ik dus mee kon doen.

Vanzelfsprekend kan ik in deze fase dan ook nog niet aan medailles denken maar deelname was een ervaring op zich en mijn doel was dan ook om te kijken of ik een PR kon lopen. In het begin van de wedstrijd viel het veld uiteen in twee groepen. In de eerste groep onder andere Marieke Falkmann, Ilse Pol en Inge de Jong die uiteindelijk 1, 2 en 3 werden.

In de tweede groep liep ik met een aantal dames die veelal een sneller PR hadden dan ik. Ik voelde me goed en vond na 4 ronden dat het niet snel genoeg ging om een PR te kunnen lopen en nam het initiatief. Dit betekende wel dat ik al vlot tussen de twee groepen in kwam te lopen en dus in feite het grootste deel van de wedstrijd (circa 9 van de 12,5 ronden) alleen liep. Ik wist met deze “tactiek” te eindigen in een nieuw PR op de baan van 17.57.17  en werd hiermee 12de van de 19 gestarte senioren.

Hier ben ik heel blij mee! Nu ga ik twee weken wat rust nemen om me vervolgens te gaan voorbereiden op het NK 10km op de weg in Tilburg dat begin september op de agenda staat.

Groetjes en iedereen prettige vakantie!

Geschreven door Jeanine Klashorst

Scroll naar boven