Gezocht: Verenigingsmanager: AV U-Track en AV Phoenix

De Utrechtse atletiekverenigingen Phoenix en U-Track werken al enkele jaren nauw samen. Om de omvang van het groeiende aantal taken en zaken binnen beide verenigingen op een adequate manier het hoofd te kunnen bieden, zijn wij op zoek naar een:

initiatiefrijke en ondernemende verenigingsmanager (m/v)

28 uur per week (0,7 fte)

Phoenix

Atletiekvereniging Phoenix is een bruisende atletiekvereniging die in 2009 haar vijftigjarig jubileum vierde met spraakmakende activiteiten, zoals het Wereldrecordfestival. Phoenix heeft een breed en gevarieerd trainingsaanbod waarin zowel de recreatieve atleet als de topatleet, van pupil tot en met master, zich uitstekend thuis voelt. Met veel enthousiasme wordt ieder jaar een groot aantal evenementen en activiteiten georganiseerd.

U-Track

Atletiekvereniging U-Track is in 2004 ontstaan uit een fusie tussen de verenigingen Hermes en Vitesse. U-Track is een snel groeiende vereniging waar presteren, ontspanning en gezelligheid worden gecombineerd tot een karaktervolle mix. Met groot enthousiasme worden jaarlijks vele wedstrijden en activiteiten georganiseerd. Als Utrechtse vereniging zijn we ook maatschappelijk actief in de wijken Hoograven en Kanaleneiland. U-Track, al meer dan 5 jaar een vereniging in beweging!

Functie-inhoud 

De verenigingsmanager levert een inhoudelijke en organisatorische bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het verenigingsbeleid, met name in het initiëren en coördineren van nieuwe projecten. Daarnaast draagt de verenigingsmanager zorg voor het uitbouwen van het vrijwilligersbeleid en onderhoudt deze contacten met externe partijen.

Gezien de aard van de functie vindt een deel van de werkzaamheden in de avonduren plaats. Daarbij is het van belang dat je wekelijks op de maandagavond (U-Track) en donderdagavond (Phoenix) beschikbaar bent.

Belangrijkste taken

Algemeen

  • representeert de verenigingen bij voorkomende gelegenheden en bouwt een relatienetwerk op;
  • aanspreekpunt voor contacten met de gemeente Utrecht, Atletiekunie en overige instanties;

Phoenix

  • coördineren Start to Run;
  • initiëren en coördineren van nieuwe activiteiten met externe partijen, zoals bedrijvenclinics;
  • ondersteunen van commissies bij werving van vrijwilligers;

U-Track

  • invulling geven aan het vrijwilligersbeleid (acteren als vrijwilligerscoördinator)
  • centrale contactpersoon inzake combinatiefunctionaris
  • mede initiëren en coördineren van nieuwe activiteiten

Profiel

– HBO werk en denkniveau;

– commerciële vaardigheden (ondernemerschap);

– affiniteit met de (verenigings)sport;

– uitstekende sociale- en communicatieve vaardigheden;

– coördinerende capaciteiten;

– pro-actief, flexibel, zelfstandig en initiatiefrijk.

 

Wat bieden wij

Een afwisselende en zelfstandige functie in twee bloeiende verenigingen. Het salaris is op basis van CAO sportvereniging en is afhankelijk van opleiding en ervaring.

In eerste instantie bieden wij een jaarcontract dat verlengd kan worden met nieuwe tijdelijke contracten.

Reageren

Graag ontvangen wij je gemotiveerde reactie vóór 14 augustus 2010 op  bestuur@avphoenix.nl. Op zaterdag 21 augustus vinden de eerste sollicitatiegesprekken plaats. Een talent- en motivatie-analyse maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

Nadere informatie kun je opvragen bij Edwin van den Berg (AV Phoenix) 06-13156572 of Peter van Leeuwen (U-track) 06-22424350.

Geschreven door Peter van Leeuwen

Scroll naar boven