Clinics voor estafette in oktober

UTRECHT – Altijd al eens een willen hardlopen, maar nog niet in topconditie? Voor iedereen die wel in is voor een uitdaging biedt atletiekvereniging U-Track loopclinics aan. Vanaf begin september kunnen groepen iedere zaterdag onder begeleiding trainen.
 

Het doel is om uiteindelijk de jaarlijkse Pheidippidesloop af te ronden. Deze vindt op zaterdag 30 oktober plaats op de atletiekbaan Maarschalkerweerd. De marathon is in estafettevorm, dus moeten er teams van zeven personen samengesteld worden, onder wie minimaal twee vrouwen. “Een marathon lopen is heel individueel. Door er een estafette van te maken wordt het een teamsport. Op deze manier kunnen er ook bedrijventeams, straatteams of misschien wel families meedoen. Zeker met de clinics is de loop voor iedereen ‘toegankelijk’. Door gezamenlijk zo’n loop te doen leer je elkaar op een hele andere manier kennen en het schept echt een band. Daarbij is het natuurlijk ook heel leuk”, zegt Rita Verduin, een van de leden van de organisatiecommissie.

De 31ste editie van de Pheidippidesloop loopt van de atletiekbaan door het bosgebied van Amelisweerd en Rhijnauwen. De loop bestaat uit vijf lange en twee kortere etappes. “De vrouwen werder vroeger altijd op de kortere stukken gezet, maar inmiddels is het helemaal vrij om te bepalen wie welk stuk gaat rennen”, zegt Renée Osse, lid van de organisatiecommissie van de Pheidippidesloop.

De clinics worden vanaf 4 september iedere zaterdag van 11.00 tot 12.30 uur op de atletiekbaan Maarschalkerweerd gegeven onder professionele begeleiding. Verduin: “Het maakt niet uit wat je niveau is. Of je een ervaren loper bent of niet. Voor iedereen is er een geschikte training.”

Aanmelden via secretaris@u-track.nl Kosten inschrijving: 42 euro per team, 175 euro inclusief clinics. Minimumleeftijd 12 jaar.

(Overgenomen van Stadsblad Utrecht -> http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/juli/14/clinics_voor_estafette_in_oktober)

Geschreven door Rita Verduin

Scroll naar boven