Training veilig online/digitale weerbaarheid

Op dinsdag 25 april van 11:00 – 12:30 uur organiseert de Gemeente Utrecht in samenwerking met vrijwilligers van Capgemini een training digitale weerbaarheid bij U-Track op Maarschalkerweerd in de U-Steck.

Tegenwoordig moeten steeds meer zaken online geregeld worden. Dat is enerzijds handig en snel, maar aan de andere kant zien we ook dat niet iedereen de ontwikkelingen online goed kan volgen (logisch, want dat gaat in een rap tempo) en wat is online veilig? Door een toename van online zaken regelen, zien we helaas ook een toename in slachtofferschap.

In de interactieve trainingssessie (1,5 uur, inclusief dynamische warming-up en koffiepauzes) komen meerdere onderwerpen aan bod op het gebied van veiligheid online. U kunt tijdens deze training concrete tips en trucs verwachten over onder andere; wachtwoorden, gebruik van social media en hoe u bijvoorbeeld veilig en vertrouwd online kunt bankieren.

Voor ons is het belangrijk om te weten hoe digitaal vaardig u bent, want wij sluiten met onze presentatie/training graag aan bij uw behoeftes. Zou u daarom bij aanmelding de volgende vragen kunnen beantwoorden?

–           In welke mate maakt u gebruik van computers, laptops, telefoons etc.?

–           In welke mate maakt u gebruik van e-mail, digitaal bankieren, etc.?

–           Maakt u gebruik van Whatsapp/ social media?

Bent u enthousiast geworden en wilt u graag deelnemen? Laat het ons weten er kunnen minimaal 5 en maximaal 15 personen deelnemen. Aanmelden kan door te mailen naar Joost via Joost@u-track.nl

Scroll naar boven