Marathon verslagen U-Track toppers 2022

Verslag van Wout:

I love it when a plan comes together

Soms ga je een uitdaging aan en valt alles op zijn plaats. Een marathon is zo’n uitdaging, ook al heb ik er inmiddels 8 gestart en evenveel gefinished. Het blijft een reis van een paar maanden die ik iedere keer weer anders heb ervaren.

Het succes van de Rotterdam marathon 2022 is gek genoeg voor mij begonnen toen Corona zijn intrede deed. Geen reistijd meer zorgde ervoor dat ik veel meer vrije tijd had en veel structureler kon trainen. Met ruim 4500 blessurevrije km in 2 jaar waaronder een solo marathon en de berenloop in de benen stond ik afgelopen zondag vol vertrouwen aan de start.

6 U-Trackers stonden zondag in Rotterdam aan de start. Het weer, het publiek, Lee Towers, alle ingrediënten om er een prachtige race van te maken. Mijn race-, drink en  voeding plan zorgden ervoor dat ik gedurende de race gefocust was en dat ik niet ging twijfelen wat ik in welke situatie zou moeten doen. Het raceplan was: rustig starten, na 10km steady pace vinden, iedere 5km checken of steady pace nog steeds oké is, niet in paniek raken als iets niet loopt zoals je van tevoren hoopt, niet te vroeg overmoedig worden (versnellen) en de laatste 7 km alles loslaten en alles geven wat erin zit.
Op het rustig starten na, gpx was een beetje van slag in de eerste kilometers, heb ik me in alle opzichten keurig aan mijn raceplan gehouden. Een lastig moment in de race was dat ik halverwege iets minder lekker in de race zat. Ik heb bewust 5 km het tempo iets laten zakken en kwam het goede gevoel weer terug en vond ik weer mijn steady pace. De laatste 7 had ik een extra drive omdat kort geleden mijn oud trainer uit Eindhoven onverwacht is overleden. Hij heeft mij geleerd dat je lijf meer kan dan het stemmetje in je hoofd wil laten geloven. Met hem in mijn gedachten en het fantastische publiek vlogen zelfs die laatste kilometers voorbij.

De finish op de Coolsingel is onvergetelijk, het publiek, weten dat je er bijna bent en voor mij in een tijd waar ik echt trots op ben, 3:25:49. Voor het eerst het gevoel dat ik het maximale uit de marathon heb gehaald. Geen pr, maar 10 minuten sneller dan mijn solo marathon van 1,5 jaar geleden.

Scroll naar boven