Linschotenloop 2022

Er waren meer hardlopers dan schaatsers. Toch was de combinatie leuk. De lopers van de halve marathon legden zwoegend en zuchtend hun laatste kilometers richting Linschoten af. Op de vaart ernaast werden ze voorbijgegleden door schaatsers die zich met twee vingers in de neus door de wind vooruit lieten blazen.

Het was dus een koude editie van de Linschotenloop. De dagen ervoor gonsde het van de geruchten dat hij misschien niet eens door zou gaan vanwege de verwachte gladheid. Uiteindelijk liet de organisatie weten dat de wandeltocht werd afgelast, maar dat het hardlopen kon doorgaan op het gestrooide parcours. Wel was er de waarschuwing stoepen te vermijden, want die konden glad zijn.

U-Track was goed vertegenwoordigd met maar liefst dertig lopers, onder aanmoediging van nummer 31, coach en fotograaf José van Dam. Ze kwamen uit vier verschillende trainingsgroepen: LA, MiLa, bosgroep Amelisweerd, en HLG Panbos. Podiumplaatsen waren er dit jaar niet: kanshebster Simche kon er helaas niet bij zijn, en Maaike liep als haas voor een trainingsmaatje.

Maar persoonlijke succes waren er te over. Zo werd Iris Voerman 5e bij de vrouwen op de kwart marathon, en Martijn Healy eveneens 5e bij de mannen. Op de halve was Aloïs Bode snel met een tijd van 1.18.10. Anne van Wendel de Joode liep er een PR van 1.34.12. Maarten van der Worp slaagde met 1.29.04 te finishen, waardoor hij nu de derde plaats heeft veroverd bij de clubrecords bij de mannen masters 50.  En onder de ‘ouwe taaien’ liet Alewijn Verboon met een tijd van 1.39.29 zien goed te zijn hersteld van zijn New York marathon. Maar we moeten ook niet vergeten dat Jelle z’n pr met zo’n 12 minuten heeft aangescherpt naar 1.33.47.

Na afloop was er in de sporthal nog even tijd voor wat napraten en wat kiekjes, maar daarna was het al snel tijd om in de rij te gaan staan voor de pendelbussen richting station en parkeerplaats Woerden. De warme douche en koffie thuis lonkten. Want allemachtig, wat koud was het geweest!

Scroll naar boven