Berlijn Marathon 2022

Tijdens de Berlijn marathon van zondag 25 september hebben U-Track Running Team atleten Irene van Passen en Maaike van Gelder toptijden gelopen onder geweldige omstandigheden. 

Samen met het team en trainer Jack waren zijn we afgereisd naar Berlijn om de 42 km en 195 meter af te leggen. Van te voren was er een mooi plan gemaakt over de te lopen tijden maar, ook over de drankposten. 

Om de 5km stond er iemand met een bidon, zodat Maaike en Irene voldoende vocht hadden om de  marathon door te komen. Op de baan was het aangeven al geoefend en ook tijdens de marathon ging dit perfect. 

Maaike had een perfecte voorbereiding met een trainingsschema van gemiddeld 100km in de week. Irene had aan het beging van de voorbereiding last van haar voet, maar in het tweede deel kon er goed getraind worden.  

Maaike startte hard en wist het verval goed te bepreken aan het einde van de marathon en kwam over de streep in een tijd van 2.39.56 min. Dit was een verbetering van haar eigen pr van ruim 10 minuten en als bonus was ze 35e bij de vrouwen totaal en 1e Nederlandse.

Irene wist haar km tijden goed strak te houden rond de 4.30 per km. Dit zorgde voor een tijd van 3.08 min, wat een geweldig resultaat is. 

Na afloop werd er dan ook even flink genoten van deze team prestatie! 

Scroll naar boven