Atletiek Nieuws Senioren

Afgelopen zondag regende PR’s van U-Track atleten. Het was weliswaar mooi weer. Maar U-Track was op verschillende plekken in het land actief.

We beginnen in onze eigen stad. De Utrecht Marathon werd druk bezocht door 10.000 deelnemers. Marc van den Heuvel was met 1:41:23 de snelste U-Tracker op de halve marathon, gevolgd door Daan Dekker. Onze hazen mochten daarbij niet ontbreken, Francien, Nash en Suzanne waren geliefd onder de U-Trackers.

Onze Daan was later in middag (na zijn Utrecht halve marathon) op de senioren baancompetitie. De herenteams was bij de sprintnummers oppermachtig. Voorafgaand aan de wedstrijd was Lorenzo erg vermoeid. Hij moest de 100m lopen. Een geduchte tegenstander zoals Ken Teunnissen mochten we niet onderschatten. Lorenzo vloog uit de startblokken, met een flinke voorsprong haalde Ken Lorenzo langzaam in. Het scheelde niet veel centimeters of Ken van AV Zuidwal (Huizen) had bijna gewonnen. Lorenzo behaalde een tijd van 10,76 sec. op de 100m. Even een vergelijking. Lorenzo liep gemiddeld 33 km per uur. Het was een persoonlijk record. De windmeting was weliswaar 2.0+, dus net geldig. Als het 2.1+ was, dan was het ongeldig geweest. Onze David behaalde ook een PR op de 200m met een tijd van 23,12 sec. Idse liep ook een PR op de 1500m. En Daan wist met zijn vermoeide benen een sterke eindtijd van 4:39 min. te lopen. Keanu Barbolina, vergeet alsjeblieft die naam niet. Deze jongen van Curaçaose afkomst wist met hoogspringen 1,85 meter te halen. Zijn 3e poging op 1.90 meter slaagde hij net niet. De U-Track senioren mannen hadden mooie PR’s gezet, echter was het team incompleet. En verspeelde hierdoor punten.

Op de vrouwencompetitie had U-Track een voltallige team. De U-Track vrouwen behaalde de 22ste plek in de 2e divisie. In Alphen aan den Rijn deden maar liefst 8 U-Track vrouwen mee. De U-Trackers wonnen op de estafette. Maria Boersma wist met kogelslingeren van 4 kg een afstand van 20,27 meter te slingeren. Met de 22e plek blijven ze ver weg van de degradatiestreep.

Ook de jeugd van U-Track zat niet stil thuis. Bij de A Games won Rafael de 60m sprint en werd 2e op de 60 m horde. We volgen Rafael Nsesel Awanda te voet. Dit jaar won hij eerder de Nationale pupillen indoor. Verder deden Cleo, Mathias, Quinty, Katerina en David mee aan de A Games. Zij hebben hartstikke goed hun best gedaan.

Verder onderin in het land deden vier U-Trackers mee aan het strijd op de Olympus. Bart (onze bestuurslid, trainer en vrijwilliger) deed mee op de 800m en liep 2:22,62. Een prima tijd voor zijn seizoen. Kathelijne en Samuel deden ook mee. Samuel sprintte 20,61 sec op de 150 meter. Ook Kathelijne behaalde een PR met 30,36 sec. Echter viel de wind sterk tegen (met -3,1 m/s).

Scroll naar boven