Breek jij het record traplopen? Geef je nu op voor de Domtorenloop 2024

Wie is de snelste man en de snelste vrouw op de 465 treden van de Domtoren? En wie verbreekt het record uit 2016 van maar liefst 2 minuten en 21 seconden? Iets voor jou, geef je dan snel op voor de Domtorenloop 2024 op 20 september!

De Domtorenloop is onderdeel van een reeks feestelijke activiteiten die georganiseerd worden omdat de Domtoren dit jaar uit de steigers komt. Bekijk de hele programmering via De Dom pakt Uit.

In 2016 won traploper Jeroen Rodenburg van AV Phoenix de Domtorenloop. Hij beklom de 465 treden in 2:21 minuut, en dat was maar liefst zeven seconden sneller dan het record uit 1986.

Alex Chan van U-Track was naast Rodenburg een van de andere zestig deelnemers. Hij stond met 2:23 minuut lange tijd bovenaan. “Het was superzwaar. Ik merkte dat ik halverwege al kapot was. Ik kwam echt kruipend over de finish”, zegt Chan. “Ik zit op een atletiekvereniging en loop de 800 meter en de 1500 meter. Maar nooit eerder deed ik aan traplopen.”

Deelname

De Domtorenloop is een hardloopwedstrijd voor licentiehouders vanaf U18. Heb je geen wedstrijdlicentie maar denk je wel heel snel te zijn mail? Stuur dan een mail met motivatie naar Karola via verenigingsmanager@u-track.nl.

  • 20 september 2024
  • ⏰ Start: vanaf 17:00 uur
  • Iedere 1,5 minuur start een loper. Na 30 lopers wordt er gezamenlijk afgedaald. Daarna starten de volgende lopers.
  • Er is tijdwaarneming aanwezig en begeleiding en EHBO in de toren op de verschillende verdiepingen.
  • Deze editie is alleen voor wedstrijdlicentiehouders atletiek. Er zijn geen voorrondes. Deze editie wordt echt gezocht naar snelle lopers die veilig de trappen op kunnen rennen.
  • Kosten 12,50 EUR

Klik hier om je Direct in te inschrijven

Scroll naar boven