NK Junioren 10km op de weg, zilver voor Jeanine van de Klashorst

Op 5 september heb ik op de tien kilometer een nieuw PR gelopen namelijk 37.59. Hiermee liep ik voor het eerst onder de 38 minuten. Belangrijker nog is dat ik een tweede plaats behaalde bij de junioren wat een echte zilveren NK medaille betekende. De wedstrijd werd tegelijkertijd gelopen met het NK voor senioren. In dat klassement kwam ik op de 15de plaats uit in een zeer breed veld van ongeveer 75 wedstrijdloopsters.

Ik was door de KNAU uitgenodigd samen met een aantal andere A junioren. De KNAU wil meer aandacht voor junioren bij wegwedstrijden en we mochten dan ook in het eerste startvak plaatsnemen op gepaste afstand van atletes als Lornah Kiplagat en Merel de Knegt. Na een snelle start kon ik mij handhaven in een groepje senioren waarmee ik ongeveer 8 km kon oplopen. Ik kwam op het 5km punt door in 18.35. In het tweede deel van de race speelde de tegenwind een belangrijke rol. Na nog enkele kilometers in het groepje te hebben gelopen moest ik de laatste kilometers alleen doen.

Vooraf was mijn doel om in mijn laatste junioren NK een medaille te behalen. Dit is gelukt en daar ben ik heel tevreden mee. Dat dit ondanks de wind ook nog is gelukt met een PR stemt helemaal tot tevredenheid. Vanaf komend seizoen ben ik neo senior en hoop ik de aansluiting met de senioren te kunnen maken op met name de langere afstanden. Mijn volgende wedstrijd over tien kilometer is einde deze maand gepland bij de Singelloop in Utrecht.

Groetjes Jeanine

Geschreven door Jeanine van de Klashorst

Scroll naar boven