Extra hordenclinic

U-Track organiseert weer een extra Hordenclinic voor beginnende en gevorderde atleten. Meld je aan en kom op zondag 28 augustus om 11:00 uur naar Atletiekbaan Maarschalkerweerd.

Meedoen? Stuur een mail naar verenigingsmanager

Snel over de horden gaan kan je leren!

In de groep, van zoveel Masters, Senioren als Jeugdatleten binnen U-Track, moeten er ongetwijfeld atleten zijn, die het heel leuk vinden om heel hard te gaan over de horden. In de hordengroep is iedereen welkom.

Het hordenlopen is een populair onderdeel geworden binnen de atletiek. Iedereen in de wereld kent Femke Bol, die op de Olympische Spelen in Tokio, augustus 2021, op 400 meter horden finale, de bronzen medaille behaalde. Zeer recent behaalde ze goud op 400 m horden tijdens EK augustus 2022.

Maar niet iedereen kent Titus Pauw van U-Track, junior B. Als beginner vorig jaar heeft hij zich snel ontwikkeld op 110 meter en 400 meter horden. Dit jaar heeft hij de finale NK junior B behaald op de 400 meter horden met een 5e plaats.

Ritmische passen zoals bij het ballet dansen.

Hordenlopen lijkt heel simpel; gewoon zo snel mogelijk over de “hekjes” van de start naar de finish sprinten. Er komen echter veel aspecten bij kijken; onder andere techniek, kracht, frequentie, lenigheid en de ritmische passen zoals bij het ballet dansen. Hordenlopen is geen hoogspringen maar sprinten over de “hekjes”.

Daarom heeft U-Track een groep opgezet voor horden lopen, zowel voor beginners als gevorderden, vanaf junioren, senioren en masters.

Ben je snel en wil je nog sneller over de horden sprinten? Kom dan eens langs! Want wellicht is horden lopen echt iets voor jou! korte horden (80, 100/110) en/of lange horden (300/400)

De trainingen

– Technisch trainen en het verfijnen van de techniek vormen de basis van de trainingen,

– Het leren hoe over de horden gaan met steeds dezelfde been maar ook afwisselend,

– Ondersteunende trainingen voor uithouding, snelheid, kracht en lenigheid komen aan bod.

De mogelijkheden

Kun je hordenlopen en wil je alleen je techniek verbeteren? dan ben je van harte welkom.

– Wil je naast het verbeteren van je techniek ook sneller gaan over de horden, dan is de volgende stap gericht op de hordensnelheid,

– Atleten die ook nog een ander onderdeel of meerkamp doen, bijvoorbeeld verspringen e.d, 7- of 10-kamp;

Scroll naar boven