Bol-Loop Lunetten dit jaar in samenwerking met U-Track

Zaterdag 17 september 2022 start, na 3 jaar corona-perikelen, de 26ste BOL-loop. Dit jaar in samenwerking met atletiekvereniging U-Track. De online inschrijving is inmiddels gestart.

De BOL-loop, een recreatieloop, is elk jaar weer een hoogtepunt van de wijkdag Lunetten. De BOL-loop dankt zijn naam aan het Bewoners Overleg Lunetten (BOL). Deze stichting van actieve bewoners van de Utrechtse wijk Lunetten organiseert deze wijkloop al sinds 1995. In 2014 het parcours gewijzigd en uitgebreid en loopt nu door de beide parken.

Groen parcours
Het (grotendeels groene) parcours loopt van de Musketon, via Treek en Goeree en de Koppeldijk langs de kuil in park De Koppel. Dan via het pad langs het inundatiekanaal en de Oude Liesbosweg langs de forten. Na het Ravelijnpad, de Engelsmanplaat, een stukje van de Wadden, de Brennerbaan en de oversteek van de Brennerbaan ter hoogte van Aristo volgt het laatste stuk langs de Hondsrug. Eén ronde is 5 kilometer.

Sinds 2017 wordt de tijdwaarneming elektronisch uitgevoerd middels een chip die aan de schoen bevestigd wordt. Deze chip dient na afloop weer ingeleverd te worden. Inschrijving is mogelijk via deze link . Het startnummer en de chip haal je op de dag zelf vanaf 10.00 uur bij de BOL-kraam. Bij inschrijving op de dag zelf ( 10:00 – 11:30 uur) wordt een hoger tarief gehanteerd.

Het programma ziet er als volgt uit.

OnderdeelStarttijdstipInschrijvingDaginschrijving
Kinderloop13:00€2,00€3,00
BOL loop 5/10 km13:30€3,00€5,00

Tot en met 12 jaar
Voor de deelnemers t/m 12 jaar is er een parcours van 1 km uitgezet. De eerste 500 meter loopt gelijk met het volwassenenparcours en gaat dan aan de andere kant van het water terug naar de Oeral.

Start en inschrijving
Start en finish: naast de Musketon, Hondsrug 19

Dag inschrijving vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur bij de BOL-kraam op de brug bij de Musketon.
Bij de deelnemers vanaf 13 jaar kunnen prijzen gewonnen worden in de categorieën 40- en 40+. Er zijn prijzen voor winnaars van de 5 en van de 10 km. De prijsuitreiking is rond 15.00 uur vanaf de podiumwagen op het Zuidplein.
Iedereen ontvangt na afloop een erelintje.

Alle info: BOL loop – BOL Lunetten

Scroll naar boven